Sortowanie
Źródło opisu
Katalog książek, czasopism i audiobooków
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Filia Olchowce
(1)
Czytelnia - do wypożyczania
(1)
Autor
Andruszko Robert
(1)
Bańkowska Aneta
(1)
Betley Monika
(1)
Koenig Karen R. (1947- )
(1)
Ogden Jane (1966- )
(1)
Portmann Rosemarie
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
1901-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Otyłość
(3)
Nadwaga
(2)
Odżywianie
(2)
Psychologia
(2)
Dietetyka
(1)
Dzieci
(1)
Kobieta
(1)
Kontrola emocjonalna
(1)
Psychologia dziecka
(1)
Psychologia rodziny
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Uczucia
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(2)
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Psychologia
(2)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jak często zdarzało ci się myśleć NIE i mówić TAK? Ile razy, myśląc o sałatce z owoców, zamówiłaś sernik? Czasami dieta i ćwiczenia nie wystarczą. Wiele kobiet za dużo nakłada sobie na talerz (dosłownie i w przenośni). Tym, które zamiast siebie na pierwszym miejscu stawiają innych psychoterapeutka Karen R. Koenig wyjaśnia związek między byciem "miłą" i nadmiernym jedzeniem, a także udziela konkretnych rad, jak stracić dodatkowy bagaż - fizyczny i emocjonalny. Wykonaj quiz -Jak miła dziewczynką jesteś ?- i oceń, czy osobowość - dobrej dziewczynki - nie sabotuje przypadkiem prób stracenia na wadze.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 159.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia Olchowce
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Psychologia)
Napisana żywym i przystępnym językiem książka Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych, pozwala lepiej zrozumieć, dlaczego jemy to, co jemy, oraz stanowi bezcenne źródło informacji zarówno dla laików, jak i specjalistów pragnących poszerzyć swoją wiedzę na temat zachowań związanych z jedzeniem. Książka zawiera szczegółowe omówienie najnowszych badań dotyczących tej rozległej dziedziny. Chociaż w analizie różnych zachowań związanych z jedzeniem autorka nawiązuje do socjologii, psychiatrii i innych pokrewnych dyscyplin, kładzie ona nacisk przede wszystkim na psychologię odżywiania się ujmowaną z punktu widzenia społecznego, zdrowotnego i klinicznego. Zostały tu poruszone takie tematy, jak istota zdrowego odżywiania się, sposób dokonywania wyborów dotyczących jedzenia, stosowanie diet czy kwestia niezadowolenia z ciała, a także przyczyny otyłości, bulimii i anoreksji oraz metody ich leczenia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - do wypożyczania
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-2107 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej