123416
Brak okładki
Książka
W koszyku
Poradnik serowara” jest zwartym opracowaniem, dotyczącym podstaw produkcji serów podpuszczkowych, ze szczególnym uwzględnieniem technologii produkcji serów wyrabianych tradycyjnie w małych gospodarstwach hodowlanych. Autorki w sposób prosty, zwięzły, a zarazem wystarczająco precyzyjny przedstawiły warunki produkcji serów, podstawowe i niezbędne wymagania dla mleka serowarskiego, poszczególne etapy selekcji, i wstępnej obróbki mleka, skrzepu i sera, wymagania mikroklimatyczne i pielęgnacyjne w czasie dojrzewania serów różnych rodzajów. Przedstawione zasady produkcji serów pozwolą czytelnikowi zrozumieć podstawy teoretyczne wyrobu serów i przede wszystkim pomogą początkującym serowarom w uruchomieniu produkcji niektórych serów tradycyjnych w warunkach małego lub średniego gospodarstwa hodowlano-produkcyjnego.
Status dostępności:
Czytelnia - na miejscu
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 105-107.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej